11-29-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılmaz Güney Hala Trt'de Yasak
TRT'de halen Yılmaz Güney filmlerinin gösterilmediğini söyleyen Fatoş Güney, ''Filmleri TRT 6'da da yayınlanamıyor Biz Kürtçe dublajlarını gerçekleştirdik, ama henüz yayınlanmıyor'' diye konuştu
ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 18'ncisi gerçekleştirilen Uluslarası Altın Koza Film Festivali kapsamında 'Adanalı Sanatçılar Gecesi' düzenlendi
Aqualand Tesisleri'nde Adana şarkılarının seslendirildiği geceye, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Fatoş Güney ve Derya Alabora gibi isimlerle festival konukları katıldı
Geceye katılan konuklara kebap, şırdan, içli köfte ve şalgam gibi yöresel yiyecek ve içicekler ikram edildi
Ali Şenozan'ın şarkılarıyla renk kattığı gecede Altın Koza A Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer de şarkı söyledi
Etkinlikte Ferhat Çelik ile Aynur Aksoy'un hazırladığı 'Yılmaz Güney Belgeseli' gösterildi
Belgesel gösterimi sırasında duygulanan Fatoş Güney, şöyle konuştu: "Başbakan'ın sözü beni umutlandırmıştı 'Yılmaz Güney'in filmlerine eğer kulak verilseydi, Türkiye bugün bu halde olmayabilirdi' demişti Bundan yola çıkarak Yılmaz Güney'in özgürlüğünü konuştuğunu düşünmüştüm Bu ne yazık ki hala mümkün değil Güney'in filmleri TRT 6'da da yayınlanamıyor Biz Kürtçe dublajlarını gerçekleştirdik, ama henüz yayınlanmıyor En kısa zamanda devlet televizyonlarında Yılmaz Güney filmlerini görmek istiyoruz
Yılmaz Güney, Türk sinema tarihinden silinmek istendi 12 Eylül'de döneminde filmleri toplatıldı 10 yıl boyunca filmlerinin gösterimi yasaklandı Yeni kuşak onu hiç tanımadı Eskiden sansür vardı Festival filmleri bile baskı altında kalıyordu Sanat toplum içindir ve sanatçı ülkesinin tanığıdır Yılmaz Güney öyle bir sanatçıydı O tüm yaşamını halkın kurtuluş mücadelesine adadı Bunun herkes göze alamayabilir Yılmaz Güney'in eserleri hala güncel Yılmaz Güney, bugün Türkiye'de yapılmak istenen açılımı 30-40 yıl önce yapmak istediği için böyle bir muamaleye tabi tutuldu "
|
|
|