Konu
:
Kalp Sagligi Beslenme Diyet
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Sagligi Beslenme Diyet
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Sagligi Beslenme Diyet
Kalp Sagligi Beslenme Diyet
Kalbin desteklenmesi ve kalp hastaliklarinin düzelmesinde tedavi tek basina yeterli olmaz
Kalbe yararli ve zararli besinlere dikkat etmek sarttir
Et: En fazla haftada bes defa sofraya gelmelidir
Beyaz eti tercih etmeli kirmizi etin de yagi alinmis olmasina özen gösterilmelidir
Tavuk piliç gibi beyaz etleri n de derileri çikarilmalidir
Balik: Özellikle orta yastan sonra en saglikli besindir
Yumurta: Yagda veya omlet seklinde olmamak sartiyla rafadan yumurta haftada üç defa yenebilir
Tabii yagsiz tavada sade olarak da hazirlanabilir
Yaglar: Doymus yaglar kolesterol ve lipidi arttirarak bünyeye zarar verirler
Doymamis yaglar ise zararli degildir
Doymus deyince soguyunca sertlesen tava ve tencereye yapisan yaglardir
Sivi yaglar sagliklidir
Tuz: Kalbin düsmanidir
Günde 3 mg
tuz bünyemiz için yeterlidir
Bu miktar bir çay kasiginin ucunu geçmez
Saglikli bir kalp için tuzu mümkün oldugunca azaltmak gerekir
Meyve ve Sebzeler: Sofrada daima sebze ve meyvelere yer vermelidir
Saglik için yararli vitaminler ve sindirim için gerekli lifler bu sayede elde edilebilir
Süt ve süt ürünlerI: Her ögünde muhakkak tüketilmesi gereken besinlerdir
Ancak yagi azaltilmis olanlar tercih edilmelidir
Sarküteri ürünleri sakalet ve yagli soslar: En zararli besinlerdir
Sofradan kaldirilmalidir
Içecekler: Gazli sekerli veya suni tadlandirilmis içecekler unutulmalidir
Bunlarin yerine daha çok su içilmelidir
Günde en az 1-2 litre alinmalidir
Alkol: Kalp damarlari üzerinde tahribat yapar
Bugdayekmegi yerine lif açisindan zengin olan kepek ekmegi tercih edilmelidir
Kizartmalardan kaçinmalidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul