11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaonun Faydaları
Kadınlar için bir aşk olan çikolatanın yapımında da kullanılan kakaonun insan vücuduna etkileri  
Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırıyor
Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor
Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor
Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut
DİNAMİKLİK SAĞLAR
Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş miktarda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır
Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir
Zindelik ve uyanıklık verir
Yağı sayesinde güneşin zararlı ışınlarının engellenmesi amacıyla cilde sürülerek güneş yağı olarak kullanılır Ayrıca, yumuşatıcı özelliği sayesinde cilt çatlaklarına pamukla sürülerek faydalanılır
|
|
|