Yalnız Mesajı Göster

Hep Zararlı Yiyeceği Seçiyoruz

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hep Zararlı Yiyeceği Seçiyoruz



Araştırmaya katılan gönüllüler 18 saat boyunca aç bırakıldıktan sonra iki çeşitkarbonhidrat, protein ve sebze yemeğinin olduğu bir açık büfeden seçim yapmaları istendi Katılımcıların yüzde 75'i ilk olarak patates kızartmasını ve tavuğu tercih etti Tür olarak da birinci sırayı karbonhidrat, ikinci sırayı protein aldı Bunun aksine büyük çoğunluk sebzeyi tercih etmedi

Internal Medicine dergisinde yayınlanan makaleye göre ayrıca denekler, açlık süresi sonunda tabaklarındaki en kalorili yiyeceği en önce yemeyi tercih etti

Gretchen Swanson Beslenme Merkezi için araştırma sonuçlarını derleyen Amy Yaroch ve Courtney Pinard: Bu durum açlık tehlikesi bulunan insanların aynı zamanda büyük bir obezite riski ile de karşı karşıya olduğunu açıkladığını belirtti

OBEZİTE İLE AÇLIK ARASINDAKİ İLİŞKİ

Başka bir çalışma da obezite ile açlık tehlikesi arasındaki bağlantıyı ortaya koyuyor Ayrıca uzmanlar hastaneleri de uyarıyor Ameliyat öncesinde uzun saatler boyunca aç kalan hastalara, ameliyat sonrası sebzeyi çekici kılmak için uğraşılmalı

Alıntı Yaparak Cevapla