11-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bazı Püf Noktalar Ve Pratik Bilgiler..
1 Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır Metabolizma alt üst olur
2 Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir
3 Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır
4 1 Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız
5 1 Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz
6 Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın Böylece taptaze olacaktır
7 Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin Böylece daha kolay pişecektir
8 Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır
9 Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın
10 Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var
11 Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler
12 Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın Tadının çok değiştiğini göreceksiniz
13 Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın
14 Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın
15 Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun Daha uzun ömürlü olacaklardır
16 Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir
17 Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir
18 Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır
19 Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin
20 Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır
21 Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun Böylece yumuşacık olacaklardır
22 Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limonu yada sirke katın Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın
23 Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz
24 Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın
25 Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın
26 Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir
27 Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz
28 Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın
29 Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun
30 Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın
31 Ekşi elma seker hastaları için ideal bir meyvedir 100 gramında 58 kalori bulunur Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır
32 Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz
33 Az miktarda yağ, süt, su vs ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz
34 Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun
35 Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, aksam bir yemek kasığı verin Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir
36 Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz
37 Mısırları haslarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kasığı seker atın ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz
38 Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın
39 Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz
40 Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır
41 Nane Çayı, mide gazini geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve ayni zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar Nane Çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz
42 Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz
|
|
|