Konu
:
Çilekli Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Baklava
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Baklava
1 paket baklava yufkası
1 kgçilek
300 gr tereyağ (erimiş)
250 gr fındık (ufalanmış)
şerbeti için;3 bardak su
3 bardak şeker
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya exratı
Şerbetli tatlıları yapmaya şerbetle başlanması zamandan tasarruf sağlar ,çünkü hamur fırından çıktığında şerbetin soğuk dökülmesi gerekiyor hem de vakit kaybetmeden
Baklava yufkasının boyuna uygun bir tepsi kullanmaya çalışın
Daha küçüğü varsa bir yufkanın köşesinden tutup makasla kesin
Büyüğünü hiç önermiyorum iç malzemesine sahip çıkamayız,kenarından taşarlar
Çilekleri ince ince doğrayıp süzgece koyun, fazla suları aksın
En güzel olanlarını süslemek için ayırın
Ufalanmış fındıkları tavada az kavurun ki yağı açığa çıkıp lezzetlensin,sonra kenara alın
Tepsiyi önce iyice yağlayın
Erimiş tereyağını sağınıza yufkayı solunuza koyun
Ortasına da tepsiyi yerleştirin
Yufkayla başlayın,her katına fırça ile tereyağ sürün
10 kat yufkadan sonra çilekleri dikkatlice yayın,üstüne fındıkları serpin
DEVAM
tekrar her kat yufkaya tereyağ sürüp 10
Katta çilek fındıkla kaplayın
10 kat daha yufka tereyağ dan sonra isterseniz bakavaları stediğiniz büyüklükte keskin bir bıçakla kesin,piştikten sonra kesmek biraz daha zor
175d ısıtılmış fırında 50 dsk pişirin
Nar gibi kızaracak
Fırından çıkınca üst kısmın yaprak yaprak ayrıldığını göreceksiniz
Güllüoğlu muyuz neyiz
Şerbeti üstüne kepçeyle dökün
Bekleyin içine çekmesini,gerekiyorsa bir kaç kepçe daha dökün
İlk dilim sizin hakkınız
Kocaman tabağa gururla çilekli baklavanızı yerleştirin,çileklerle de süsleyin
Hatta yumuşamış birkaç çilek kalmışsa onları da blendırdan geçirip pudra şekeri ile tadlandırıp sos yapabilrsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul