Konu
:
Güveçte Tokat Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Tokat Sarma
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Tokat Sarma
8 kişilik
Malzemeler
300 gram salamura yaprak
200 gram dana kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
4 dal kıyılmış dereotu
4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, nane
Güvecin altı için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet domates
Tuz
Yapılışı
Yapraklarınız tuzluysa sıcak suya batırıp çıkarın ve kenara alın
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin
İnce kıyılmış domatesi ve kalan malzemeleri de ilave edip karıştırın
Düz bir zemine yaydığınız yaprakların içine, hazırladığınız harçtan koyup sarın
Bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğan, havuç, domates ve tuzu ekleyerek sote edin
Bu karışımı, dolmaları pişireceğiniz güvecin altına yayın
Üzerine dolmaları dizin
1 çorba kaşığı salçayı suda açıp dolmaların üzerine gezdirin
Dolmaların üzerini geçecek kadarsıcak su ve tuz ekleyip ocağa oturtun
Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişirin
İsterseniz sarmaları yoğurt eşliğinde servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul