Konu
:
Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı
Pakistan usulü biryani pilavı malzemeleri
500 gr basmati pirinci
500 gr kemiksiz tavuk eti
4-5 sivribiber
1 iri soğan
300 gr tereyağı
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 yeşil kakule
5 tane karabiber
1 siyah kakule
1 çubuk tarçın
Bir tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz
Pakistan usulü biryani pilavı hazırlanışı
Pakistan usulü biryani pilavı: Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın
Pirinci yıkayıp süzün
Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun
Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın
Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinci ilave edip karıştırın
Suyunu çekince ateşten alın
Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin
Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın
Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın
5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul