Yalnız Mesajı Göster

Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Usulü Biryani Pilavı - Pakistan Mutfağı







Pakistan usulü biryani pilavı malzemeleri

500 gr basmati pirinci
500 gr kemiksiz tavuk eti
4-5 sivribiber
1 iri soğan
300 gr tereyağı
1 litre su
1 çorba kaşığı karışık baharat
4 diş karanfil
4 yeşil kakule
5 tane karabiber
1 siyah kakule
1 çubuk tarçın
Bir tutam kuru safran
1 tatlı kaşığı tuz

Pakistan usulü biryani pilavı hazırlanışı
Pakistan usulü biryani pilavı: Soğan ve sivribiberleri temizleyip kıyın Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın Pirinci yıkayıp süzün

Tereyağını tencerede kızdırıp soğan ve sivribiberi kavurun Su, tuz ve safran haricindeki baharatları ilave edip kaynatın Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Pirinci ilave edip karıştırın Suyunu çekince ateşten alın

Safranı küçük bir kaseye alıp 3 kaşık su ilave ederek ezin Pilavdan 4-5 kaşık alıp safrana ekleyerek karıştırın Safranlı pilavı tenceredeki pilava ekleyip harmanlayın 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla