Konu
:
Haşhaşlı Rulo Börek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Rulo Börek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Rulo Börek
MALZEMELER:
1 kg un (yarısı kepekli un)
1 paket kuru maya
Ilık su ve tuz
İÇİ:
1 bardak kadar sıvı yağ
200 gr ezilmiş haşhaş
1 bardak ceviz
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Ilık su ile cıvık bir hamur yoğurup mayalandırıyoruz
Mayalanan hamuru ikiye ayırıp önce bir parçasını unla toparlayıp oklavayla 1-2 cm
kalınlığınde yuvarlak olarak açıyoruz
Yağın ve haşhaşın yarısını sürüyoruz
Cevizinde yarısını döküp, üçe kesiyoruz
Üç parçayaı üst üste koyup 2 cm
kalınlığında şeritler kesiyoruz
Daha sonra bu şeritleri elimizle incelte incelte rolu olarak sarıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz
Sonra yumurta sarısı ve susam döküp 200 derecede pişiriyoruz
(İstenirse ilk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabı poşetine koyup derindorucuya da saklayabiliriz
Daha sonra çıkardığımız zaman yeni yapılmış gibi taze ve yumuşacık oluyor)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul