Yalnız Mesajı Göster

Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile







Malzemeler

- 6 Adet Dana Bonfile

- 2 Adet Kesme Şeker

- 8 Adet Kuru Soğan

- 2 Su bardağı Sıcak Su

- 1 Tatlı kaşığı Tane Karabiber

- 1 Tatlı kaşığı Tuz

- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Garnitür İçin

- 300 Gr Brokoli

- 2 Su bardağı Su

- 1 Tatlı kaşığı Tereyağı

- 1 Çay kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Bonfileleri teflon tavaya alıp harlı ateşte iki taraflı kızartın Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları ekleyin Tuz serpip kahverengi olana kadar karıştırarak kavurun Kesme şeker ve kırmızı şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin Tane karabiber ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip sosu 10 dakika pişirin Bonfileleri düz tabanlı geniş bir tencereye yan yana dizin Üzerine soğanlı sosu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin Garnitür için, brokoliyi temizleyip çiçek çiçek ayırın 2 bardak suyu tencerede kaynatın Brokoli, tuz, ve tereyağını ekleyip 5 dakika haşlayın Eti servis tabağına alın ve brokolileri süzüp etin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla