Konu
:
Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile
Malzemeler
- 6 Adet Dana Bonfile
- 2 Adet Kesme Şeker
- 8 Adet Kuru Soğan
- 2 Su bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı kaşığı Tane Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Garnitür İçin
- 300 Gr Brokoli
- 2 Su bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
- 1 Çay kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Bonfileleri teflon tavaya alıp harlı ateşte iki taraflı kızartın
Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları ekleyin
Tuz serpip kahverengi olana kadar karıştırarak kavurun
Kesme şeker ve kırmızı şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin
Tane karabiber ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip sosu 10 dakika pişirin
Bonfileleri düz tabanlı geniş bir tencereye yan yana dizin
Üzerine soğanlı sosu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Garnitür için, brokoliyi temizleyip çiçek çiçek ayırın
2 bardak suyu tencerede kaynatın
Brokoli, tuz, ve tereyağını ekleyip 5 dakika haşlayın
Eti servis tabağına alın ve brokolileri süzüp etin yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul