Konu
:
Şerbetli Gül Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şerbetli Gül Tatlısı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şerbetli Gül Tatlısı
Malzemeler
1 paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası(tercih edilirse hamurun içine katılacak)
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Bütün malzemelerden kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin
Hamuru merdaneyle açın, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar elde edin
4 adet çay bardağının ağzıyla kestiğiniz yuvarlak hamurları birbirlerinin yarısı hizasında üst üste koyun, uçtan başlayarak yavaşça sarın ve tam ortasından bıçakla ikiye kesin
Gül şeklini alan hamurların ortasına ceviz koyun (isteğe bağlı)
170 derece fırında pişirin
Şerbeti biraz ılık , sıcak tatlının üzerine dökün Fişinden çekilmiş fırında 5 dk
şerbeti çekmesi için bekletin
(TERCİHE BAĞLI OLARAK GIDA BOYASI KOYABİLİRSİNİZ BEN ÖYLE YAPTIM, GÖRSELLİĞİ MUHTEŞEM OLUYOR)
AFİYET OLSUN…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul