Yalnız Mesajı Göster

Glazürlü Kurabiye

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Glazürlü Kurabiye









Malzemeler
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr tereyağı (yumuşamış)
  • 1 yumurta (sarısı hamura akı glazüre)
  • aldığı kadar un
Glazür için
  • <LI style="MARGIN: 0px">2-3 damla limon suyu <LI style="MARGIN: 0px">1 çay bardağı pudra şekeri
  • çeşitli renklerde gıda boyaları
Yapılışı

Hamur için olan malzemeleri bir kaba alarak kurabiye hamurlarına nispetle daha sert olan bir hamur yoğuralım Hamuru 0,5 cm kalınlığına açalım Elinizdeki çeşitli kalıplarla keserek yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 180 derecede yaklaşık 10-15 dk pişirelim Üzerleri beyaz olmalıBen 12 dk pişirirek güzel sonuç aldım
Glazür için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalımLimon suyunu ekleyelim Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyelim Misscilek tarifte 1 çay bardağında bu kıvamı yakaladığını yazmış fakat ben 15 bardakta yakalayabilidmKullanılan yumurta ile de alakalı Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz Ben baya değişik tasarımlar yaptım


Sİz de hayal gücünüzü kullanın


Afiyet olsun






Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla