Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Elma Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Elma Tatlısı



Cevizli Elma Tatlısı



Malzemeler
5 adet elma
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
4 adet kuru kayısı
1 adet havuç
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Elmaların tepelerini kesip içlerini oyun
Yayvan bir tencereye elmaları dizip üzerine toz şeker serpin
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin
Pişen elmaları süzüp soğuması için kenarda bekletin
Havucun kabuklarını soyup rendeleyin
Küçük boy bir tavaya havuç, elma içi ve pudra şekerini alın
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Pişen harcı soğuması için kenarda bekletin
Kayısıları küp şeklinde doğrayın
Kâsede havuçlu harç, kayısı, ceviz ve tarçını karıştırın
Karışımı elmaların içine doldurun
Elma tatlısını servis tabağına alıp buzdolabında yarım saat bekletin
Yanında bal ya da kaymakla servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla