Konu
:
Soslu Kızarmış Balık
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Kızarmış Balık
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Kızarmış Balık
Malzemeler
8 parça (yaklaşık yarım kilo) kılçıksız beyaz balık
Hamur için
1/2 bardak un
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri (ben kullanmadım)
1/2 bardak su
Kızartmak için
yağ
Tarif
Balıkları istediğiniz büyüklükte kare ya da diktörtgen parçalara ayırın
Sirkeli tuzlu suda yarım saat kadar dinlendirin
Hamur malzemelerinin hepsini karışıtırın
Balıkları sirkeli sudan alıp yıkayın, suyunu süzüp hamurun içerisinde 5-10 dakika kadar bekletin
(Benimki tam bir gün bekledi
Ama buna rağmen çok güzel oldu)
Derince bir kapta yağı kızdırıp balık parçalarını kızartın
Limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul