Yalnız Mesajı Göster

Soslu Kızarmış Balık

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kızarmış Balık







Malzemeler

8 parça (yaklaşık yarım kilo) kılçıksız beyaz balık

Hamur için

1/2 bardak un

2 çorba kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı köri (ben kullanmadım)

1/2 bardak su
Kızartmak için

yağ
Tarif

Balıkları istediğiniz büyüklükte kare ya da diktörtgen parçalara ayırın

Sirkeli tuzlu suda yarım saat kadar dinlendirin

Hamur malzemelerinin hepsini karışıtırın

Balıkları sirkeli sudan alıp yıkayın, suyunu süzüp hamurun içerisinde 5-10 dakika kadar bekletin (Benimki tam bir gün bekledi Ama buna rağmen çok güzel oldu)

Derince bir kapta yağı kızdırıp balık parçalarını kızartın

Limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla