Yalnız Mesajı Göster

Paskalya Çöreği..=)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Çöreği..=)







Malzemeler :

4,5 su bardağı un

3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır)

1,5 su bardağı pudra şekeri

1/4 paket margarin

2 tatlı kaşığı yaş maya

2 - 3 tatlı kaşığı mahlep

2 - 2,5 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı fındık içi

Tuz

Hazırlanışı :

Un elenir Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır

Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm kadar yuvarlanır

3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir

Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla