11-29-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği..=)

Malzemeler :
4,5 su bardağı un
3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1/4 paket margarin
2 tatlı kaşığı yaş maya
2 - 3 tatlı kaşığı mahlep
2 - 2,5 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı fındık içi
Tuz
Hazırlanışı :
Un elenir Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır
Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm kadar yuvarlanır
3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir
Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın
|
|
|
|