Yalnız Mesajı Göster

Yumurta Kapama (Höşmerin)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurta Kapama (Höşmerin)







Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir Tavada tereyağı eritilir (Tereyağında ölçü yazmadım Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz Tercihinize kalmış) Yumurtalar tavaya yerleştirilir Tuz serpilir 5 dk sonra ocaktan alınır Servis yapılır Bu tarif 3 kişiliktir Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz
Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla