Konu
:
Yumurta Kapama (Höşmerin)
Yalnız Mesajı Göster
Yumurta Kapama (Höşmerin)
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurta Kapama (Höşmerin)
Malzemeler
3 adet yumurta
Tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır
Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir
Tavada tereyağı eritilir
(Tereyağında ölçü yazmadım
Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz
Tercihinize kalmış
) Yumurtalar tavaya yerleştirilir
Tuz serpilir
5 dk
sonra ocaktan alınır
Servis yapılır
Bu tarif 3 kişiliktir
Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz
Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir
Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz
Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi
O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul