Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Minik Pizzalar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Minik Pizzalar







Hazırlama Zamanı 20 dakika
Pişirme Zamanı 25-30 dakika
Kaç Kişilik 10
Malzemeler
  • 10 adet milföy hamuru
Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Taze kekik (yoksa kurusu)
  • Zeytinyağı
  • Su
İçi harcı için:
  • 50 g sucuk
  • 2 sosis
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 100 g kaşar peyniri
  • 10 adet siyah zeytin
  • zeytinyağı
Hazırlanışı
5 milföy hamurunu yanyana dizip uçlarını hafifçe üst üste getirirek bir dikdörtgen oluşturalım Uçların birbirine yapışması için elimizle bastıralım Alta ve üste hafif un serpip merdane yardımı ile açalım ( Yani dikdörtgenimizi büyütelim) Sos malzemelerini bir kapta kaşık yardımı ile karıştırarak kıvam verelim Bu sosun yarısını açtığımız hamurun üzerine sürelim
İç harcı için: Biberleri küçük kesip tavada yağ ile soteleyelim Havuçları rendeleyip tavaya ilave edip biraz kavuralım Ocaktan alalım Sırasıyla sosis ve sucukları da küçük kesip ekleyelim Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, kaşar peynirini de rende yapıp ekleyelim En son tuzunu atıp kaşıkla karıştıralım Harcımız hazır
Harcın yarısını hamurun uç kısmına uzunlamasına döküp rulo yapalım 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine yan yatıralım Kalan 5 milföy için de aynı işlemi uygulayalım
Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de kızarana kadar pişirelim
NOT: Fırını önceden ısıtmak şart yoksa milföyler kabarmıyor Bir de isteye göre üzerine yumurta da sürülebilir
Afiyet Olsun…
Bu pizzaları sıcak yemek gerekiyor

Alıntı Yaparak Cevapla