Yalnız Mesajı Göster

Atsiye Çorbası Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Atsiye Çorbası Tarifi



Malzemeler:
½ kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı atsiye (ham mercimek)
½ su bardağı dövme aşurelik buğday
100 gr tereyağı
¼ çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı:
1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir) Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir

1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla