Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Dilimler

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Dilimler







Malzemeler
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış taze soğan
  • 2 kabak (küp doğranmış)
  • 4 yumurta
  • ¾ su bardağı yoğurt
  • 15 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ¾ su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı maydanoz~dereotu karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri için
  • 10 kabak dilimi

    Kabak ve soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında 10-15 dakika soteleyin
    Geniş bir kasede yumurtaları mikserle çırpın Yoğurdu ekleyip karıştırın Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin Peyniri, sotelenmiş sebzeleri, maydanozu, dereotunu, kalan zeytinyağını, tuz, karabiberi ve pulbiberi ekleyip kaşıkla karıştırın
    Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına aktarıp kabak dilimlerini üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla