Yalnız Mesajı Göster

Portakal Pelteli Muhallebi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Pelteli Muhallebi







Malzemeler:

Muhallebi için:

3,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı nişasta

çeyrek çay bardağı su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için)

1 çay bardağı toz şeker

Portakal peltesi için:

1 su bardağı portakal suyu

1 su bardağı su

yarım çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

çeyrek çay bardağı su

Yapılışı:

1- 3,5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye alın Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın

2- Bir kasede nişasta ve pirinç ununu içine su ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpın

3- Kaynamaya başlayan süte nişasta karışımını ekleyerek boza kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin

4- Boza kıvamı alan muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın

5- Portakal peltesi için su, şeker ve portakal suyunu küçük bir tencereye alın şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın

6- Aynı muhallebide olduğu gibi nişastayı su ile çırpın ve kaynayan portakal suyuna ekleyerek iyice karıştırın pelte koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın

7- Hazırladığınız pelteyi 1-2 dakika beklettikten sonra soğuyup üzeri kabuk bağlayan muhallebilerin üzerine paylaştırın

8- Portakal dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla