Konu
:
Portakal Pelteli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Pelteli Muhallebi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Pelteli Muhallebi
Malzemeler:
Muhallebi için:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
çeyrek çay bardağı su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için)
1 çay bardağı toz şeker
Portakal peltesi için:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
çeyrek çay bardağı su
Yapılışı:
1- 3,5 su bardağı sütü ve şekeri tencereye alın
Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın
2- Bir kasede nişasta ve pirinç ununu içine su ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpın
3- Kaynamaya başlayan süte nişasta karışımını ekleyerek boza kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
4- Boza kıvamı alan muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın
5- Portakal peltesi için su, şeker ve portakal suyunu küçük bir tencereye alın şekeri eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın
6- Aynı muhallebide olduğu gibi nişastayı su ile çırpın ve kaynayan portakal suyuna ekleyerek iyice karıştırın
pelte koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın
7- Hazırladığınız pelteyi 1-2 dakika beklettikten sonra soğuyup üzeri kabuk bağlayan muhallebilerin üzerine paylaştırın
8- Portakal dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul