Konu
:
Pezik Mücveri Karadeniz Yöresi
Yalnız Mesajı Göster
Pezik Mücveri Karadeniz Yöresi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pezik Mücveri Karadeniz Yöresi
Malzemeler
Pezik (Pazı)2 bağ
Soğan 2 adet
Pirinç 2 fincan
Yumurta 2 adet
Un 2 yemek kaşığı
Tuz-Karabiber-Nane
Sıvıyağ 1 çay bardağı
Yapılışı
Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır
(sapları yumuşayıncaya kadar
) Süzgece alınır
Üzerine biraz soğuk su gezdirilir
Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir
Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır
İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır
Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır
Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm
) yayılır
Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı
Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır
Ilıdığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır
Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul