Yalnız Mesajı Göster

Pezik Mücveri Karadeniz Yöresi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pezik Mücveri Karadeniz Yöresi



Malzemeler
Pezik (Pazı)2 bağ
Soğan 2 adet
Pirinç 2 fincan
Yumurta 2 adet
Un 2 yemek kaşığı
Tuz-Karabiber-Nane
Sıvıyağ 1 çay bardağı

Yapılışı
Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır (sapları yumuşayıncaya kadar) Süzgece alınır Üzerine biraz soğuk su gezdirilir Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm) yayılır Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır Ilıdığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla