Konu
:
~Kabaklı Ekmek Tarifi~
Yalnız Mesajı Göster
~Kabaklı Ekmek Tarifi~
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
~Kabaklı Ekmek Tarifi~
Yapımı kolay, tadı lezzetli ve sağlıklı bu tarifi evde yapmak da kolay! Adının kabaklı ekmek olduğuna bakmayın
Hafif tatlı bir kek yapmışsınız gibi de hissedebilirsiniz
Öncelikle bu ekmekten kabak tadını almayacağınızı söyleyelim
Kabağı hafif bir lezzet ve aroma vermek için kullanıyoruz
Malzemeler
1 kabak
3 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1,5 kahve fincanı şeker
3/4 bardak zeytin yağı
Yapılışı
Kabaklı ekmekte asla atlamamız gereken bir nokta var
Rendelenen kabak sulanır
Bu sulanma da hamurun cıvıklaşmasına sebep olur
Bu nedenle kabağın suyunu tamamen akıtmanız gerekiyor
Bunun için bir temiz bir bezden yardım alabilirsiniz
Büyük bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu, eklemek istediğiniz baharatları ekleyin
Kabak rendesine içine ekleyin
Ayrı bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve zeytinyağını çırpın
İyice çıptıktan sonra un karışımının üstüne ekleyip yoğurmaya başlayın
Kıvamı yakaldıktan sonra kaba dökebilirsiniz
180 derece, önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk
kadar pişirin
Pişirme önerisi:
İçine fındık, kuru üzüm ve çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz
Daha lezzetli olacaktır
Saklama Önerisi:
Piştikten sonra 10 dk
üstüne nemli bir bez sererek bekletin
Folyoya sararak dondurarak 3 ay saklayabilirsiniz
Misafirleriniz geldiğinde ısıtarak ikram yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul