Yalnız Mesajı Göster

~Kabaklı Ekmek Tarifi~

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

~Kabaklı Ekmek Tarifi~







Yapımı kolay, tadı lezzetli ve sağlıklı bu tarifi evde yapmak da kolay! Adının kabaklı ekmek olduğuna bakmayın Hafif tatlı bir kek yapmışsınız gibi de hissedebilirsiniz Öncelikle bu ekmekten kabak tadını almayacağınızı söyleyelim Kabağı hafif bir lezzet ve aroma vermek için kullanıyoruz



Malzemeler
  • 1 kabak
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 3/4 bardak zeytin yağı



Yapılışı
Kabaklı ekmekte asla atlamamız gereken bir nokta var Rendelenen kabak sulanır Bu sulanma da hamurun cıvıklaşmasına sebep olur Bu nedenle kabağın suyunu tamamen akıtmanız gerekiyor Bunun için bir temiz bir bezden yardım alabilirsiniz
Büyük bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu, eklemek istediğiniz baharatları ekleyin Kabak rendesine içine ekleyin
Ayrı bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve zeytinyağını çırpın İyice çıptıktan sonra un karışımının üstüne ekleyip yoğurmaya başlayın Kıvamı yakaldıktan sonra kaba dökebilirsiniz
180 derece, önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk kadar pişirin



Pişirme önerisi:
İçine fındık, kuru üzüm ve çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz Daha lezzetli olacaktır



Saklama Önerisi:
Piştikten sonra 10 dk üstüne nemli bir bez sererek bekletin Folyoya sararak dondurarak 3 ay saklayabilirsiniz Misafirleriniz geldiğinde ısıtarak ikram yapabilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla