Konu
:
Şeytan Soslu Dil
Yalnız Mesajı Göster
Şeytan Soslu Dil
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeytan Soslu Dil
Şeytan Soslu Dil (İspanya)
Şeytan Soslu Dil (İspanya)
MALZEMELER
1/2 Sığır Dili (3 saat ıslatılıp suyu süzüldükten sonra haşlanmış ve derisi
temizlenmiş)
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Karabiber
60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) (eritilmiş)
2 Su Bardağı Galeta Unu
2 Su Bardağı Sıcak Şeytan Sosu
2 Tatlı Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
YAPILIŞ TARİFİ
Kolay ve çabuk hazırlanan şeytan soslu dil yeşil salata ile servis edilebilir
Dili bir tahtanın üstüne koyarak keskin bir bıçakla 1/2-1 cm' lik dilimler
halinde kesiniz
Dilimlerin üstlerine hardal sürüp karabiber ekiniz
Izgaranızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız
Dil dilimlerini önce eritilmiş
tereyağı sonra galeta ununa batırıp silkeleyerek fazla galetasını dökünüz
Dil dilimlerini ızgaraya dizerek her iki taraflarını 2'şer dakika hafif
kahverengileşene kadar pişiriniz
Dil dilimlerini ızgaradan alınız
Kenarları hafifçe üst üste gelecek biçimde
ısıtılmış bir servis tabağına diziniz
Üstlerine biraz şeytan sosu gezdiriniz
Artan sosu ısıtılmış bir sos kasesine koyunuz
Dilimlerin üstüne maydanoz
serpip yanında sosuyla servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul