Yalnız Mesajı Göster

Şeytan Soslu Dil

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeytan Soslu Dil



Şeytan Soslu Dil (İspanya)

Şeytan Soslu Dil (İspanya)

MALZEMELER

1/2 Sığır Dili (3 saat ıslatılıp suyu süzüldükten sonra haşlanmış ve derisi

temizlenmiş)

1 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çay Kaşığı Karabiber

60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) (eritilmiş)

2 Su Bardağı Galeta Unu

2 Su Bardağı Sıcak Şeytan Sosu

2 Tatlı Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

YAPILIŞ TARİFİ

Kolay ve çabuk hazırlanan şeytan soslu dil yeşil salata ile servis edilebilir

Dili bir tahtanın üstüne koyarak keskin bir bıçakla 1/2-1 cm' lik dilimler

halinde kesiniz Dilimlerin üstlerine hardal sürüp karabiber ekiniz

Izgaranızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız Dil dilimlerini önce eritilmiş

tereyağı sonra galeta ununa batırıp silkeleyerek fazla galetasını dökünüz

Dil dilimlerini ızgaraya dizerek her iki taraflarını 2'şer dakika hafif

kahverengileşene kadar pişiriniz

Dil dilimlerini ızgaradan alınız Kenarları hafifçe üst üste gelecek biçimde

ısıtılmış bir servis tabağına diziniz Üstlerine biraz şeytan sosu gezdiriniz

Artan sosu ısıtılmış bir sos kasesine koyunuz Dilimlerin üstüne maydanoz

serpip yanında sosuyla servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla