Konu
:
Fürmüze
Yalnız Mesajı Göster
Fürmüze
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fürmüze
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt tozu
alabildiği kadar un
yarım paket margarin
1
5 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin;
300 gr
kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
tuz
karabiber
Tava orta ateşe yerleştirilir
yağ koymadan ısınınca kıyma katılır
kendi yağı ile suyunu salıp çekene kadar pişirilir
daha sonra ince kıyılmış soğan atılır
yumuşayınca karabiber
tuz küp şeklinde doğranmış domates katılır
1-2 dakika sonra ateşten alınır
iç soğurken hamur hazırlanır; ılık suyun içinde maya ve toz şeker eritilir
bir miktar unun ortası havuz gibi açılır
ortasına mayalı su
yumuşak margarin
tuz
süt tozu konur
gerekirse un ve biraz su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır yarım saat kadar dinlendirilir
Daha sonra hamur merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır
büyük su bardağı ağzıyla yuvarlak şekilde kesilir
yuvarlağın yarısına yeteri kadar kıymalı iç konur
poğaça şeklinde kapatılır
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir
190 derece fırında pembe renkte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul