11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Kavurması
Zorluk Derecesi: Kolay
Kullanılan Malzemeler:
- 1 kg pırasa (ince pırasa olursa daha lezzetli olur)
- 75 gr kadar kıyma (ben soya kıyması kullandım, kavurma da olabilir, evde ne varsa)
- 1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ
- tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Önce pırasaları güzelce yıkayıp, ince ince doğrayalım Sonra zeytinyağını tencereye koyalım, biraz kızdırınca kıymayı kavuralım Daha sonra pırasaları da ilave edip, tuzunu, baharatlarını katarak, kavurma işlemine ara ara karıştırarak (ocak ne harlı, nede kısık olacak)devam edelim Tahmini süre 10-15 dakika yeter Sıcak sıcak üzerine limon sıkarak (tabiki tercihen) servis yapalım

|
|
|