Konu
:
İçli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
İçli Pilav
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Pilav
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç (basmati olabilir)
2 su bardağı su
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık veya badem
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Tereyağını tencerede erittikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun
Fıstıkları da yağa ekleyip kavurmaya devam edin
Yıkanmış pirinci, üzümleri ve baharatları tencereye ilave ederek karıştırın
Birkaç dakika karıştırdıktan sonra kaynamış suyunu da dökerek tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
Ben içli pilavi patlıcanlı beşamel sosla servis yaptim ama siz içli pilavın üzerini kaşar rendesiyle de zamanınıza ve damak tadınıza uygun dekore edip servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul