Yalnız Mesajı Göster

St. Petersburg Köftesi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

St. Petersburg Köftesi







Malzemeler

500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
SOSUN MALZEMESİ:

1 yemek kaşığı tereyağı,

1 tatlı kaşığı un,

1 su bardağı süt,

1 su bardağı haşlanmış doğranmış mantar

1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar

2 adet beyaz ekmek içi

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak İçin;

Yarım su bardağı sıvıyağ
Tarif

Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz

Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz

Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz

Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım

SOSUN TARİFİ:

Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz

Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla