Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşli Revani

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşli Revani







Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3/4 su bardaği haşhaş tohumu

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
Şerbeti İçin:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin:

2x sivi kremsanti (Sahne)

2 paket sahnefestiger

1 paket vanillin seker
Tarif

Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın

Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın

Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın

Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın

Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin

Kek pişince soğumaya bırakın

Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin

Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın

Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp mandalinalarla süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla