Konu
:
Haşhaşli Revani
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşli Revani
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşli Revani
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardaği haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin:
2x sivi kremsanti (Sahne)
2 paket sahnefestiger
1 paket vanillin seker
Tarif
Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın
Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın
Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın
Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin
Kek pişince soğumaya bırakın
Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin
Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın
Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp mandalinalarla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul