11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Limonlu Kek Tarifi

Malzemeleri
2 su bardağı un
15 gr maya
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ılık su
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
½ su bardağından biraz fazla ılık süt
60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş
1 yumurta hafif çırpılmış
½ su bardağı ezilmiş bisküvi
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
Zencefilli Limonlu Kek Yapılışı
Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, 1 çay kaşığı şekerle birlikte çatalla ezin
Suyu ekleyip, 15-20 dakika maya kabarana kadar bekletin
Un, tuz ve zencefili bir kasede eleyip, limon rendesi ve 2 çorba kaşığı şekeri ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın
Ortasını çukurlaştırıp, maya, süt, 4 çorba kaşığı eritilmiş yağı ve yumurtayı koyun Parmaklarınızla veya spatulayla karıştırın
Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha çıkarıp 2-3 dakika pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğurun
Hamuru bir kase içinde üstünü kapatarak, iki kat kabarana kadar, 1-1,5 saat kadar dinlendirin
Kabaran hamuru 3 dakika daha yoğurduktan sonra, merdane ile 2,5 cm kalınlığında bir kare biçiminde açın
Elinizle yaklaşık 5 cm lik dikdörtgen biçimi verip, kalıba koyun
Kekin üstünü hazırlamak için, bir kasede bisküvi, tarçın ve yağı, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın Karışımı kekin üstüne serpin
180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar üstü nar gibi ve hafif gevrek olana kadar pişirin
|
|
|