Konu
:
Yumurtalı Dürüm
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Dürüm
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Dürüm
Malzemeler
: ( 10 kişilik)
1
yemek
kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4
Su
bardağı un
1 çay kaşığı
Tuz
İç harcı için
4 adet yumurta (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
3 adet domates
3 adet yeşil biber
4 dal yeşil soğan Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
:
Yoğurma kabının içerİsinde ılık süt
ile
mayayı karıştırın
Maya eriyince üzerine sıvıyağ
ve
tuz ekleyin
Unu
yavaş yavaş katarak yoğurun
Hamur
pütürsüz bir hale gelince kabın üzerini temiz bir bezle örterek 30
Dakika
mayalanmaya bırakın
Bu arada içinin harcını hazırlayın
Derin bir kaseye haşlanmış yumurtaları dilimleyin
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
İyice yıkadığınız yeşil soğan, biber ve maydanozları ince kıyın
Beyaz peynir rendesi ve lor peynirini ekleyin
Pul biberi serpip, hafifçe karıştırın
Mayalanan
Hamurdan
Limon
büyüklüğünde bezeler yapın ve tezgaha alın
Un
serperek oklavayla her bezeyi bir yemek tabağı büyüklüğünde açın
Varsa sacın üzerinde, yoksa teflon tavada bu lavaş ekmeklerini önlü arkalı kızartın (yağ kullanmayın)
Ekmeklerin içine yumurtalı harcı paylaştırın ve dürüm yapın
Hepsini böyle hazırladıktan sonra 4?er parmak genişliğinde keserek servis tabağına yerleştirin
Bekletmeden servis yapın
Yemekçinin notu: Bu tarifi hazır lavaş ekmeğiyle yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul