Yalnız Mesajı Göster

Keçi Patamağı Pişi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçi Patamağı Pişi







Malzemeler

? 2 yumurta ? 1 tatlı kaşığı tuz ? Aldığı kadar un ? 1 su bardağı yoğurt ? 1 çay bardağı yağ ? 1 tatlı kaşığı karbonat ? Kızartmak için sıvı yağ
Keçi Patamağı tarifi

1 Yoğurdun içine karbonat konulup, hamur kabına konulur 2 tuz, yumurta ve yağ ilave edilip çatalla iyice çırpılır 3 Un ilave edilip iyice yoğrulur 4 Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında gelince hamur iki parçaya ayrılır 5 Hamurun bir parçası tezgâhta elle yuvarlanarak uzun ince rulo yapılır 6 Hamur rulosu 5 cm uzunluğunda parçalara ayrılır Her parçanın iki tarafından hafifçe bıçakla kesilerek keçi ayağı görüntüsü verilir 7 Kalan hamurların hepsi bu şekilde yapılır 8 Hazırlanan keçi patamakları kızgın yağa atılıp iki taraflı kızartılır


Alıntı Yaparak Cevapla