Konu
:
Reçelli Kruasan
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Kruasan
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Kruasan
1
5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su veya süt
2 çorba kaşığı tozşeker
4
5 su bardağı un
50 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
İç malzeme:
1 çorba kasesi çilek reçeli
Hamur aralarını yağlamak için:
250 gr (1 paket) margarin
Mayayı ılık su veya süte 1 kaşık şekerle birlikte ekleyip karıştırın
10 dakika bekletin
Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın
Margarini küçük parçalar halinde kesin
Bir kaşık tozşeker, tuz, yumurta, margarin ve mayalı karışımı ekleyip 15 dakika yoğurun
Hamuru top şekline getirip üzerini nemle bezle örtün
Ilık bir yerde 25 dakika bekletin
Hamuru düz zemine alıp merdane ile 1
5 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın
1 paket margarini 2?ye bölüp küçük küçük dodğrayın
Hamuru 3 eşit dikdörtgen parça halinde düşünüp ilk ve son parçaların üzerine margarini serpiştirin
Ortadaki parçayı boş bırakın
Hamuru, yağlı iki kenarından ortaya kitap şeklinde katlayın
Buzdolabında 10 dakika bekletin
Aynı işlemi 2 kez tekrarlayın ve 20 dakika daha buzdolabında bekletin
Hamuru düz zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın
Hamuru üçgen parçalar halinde kesin
Geniş ucuna bir-iki kaşık reçel koyup geniş sigara böreği şeklinde sarın
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul