Yalnız Mesajı Göster

Reçelli Kruasan

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Kruasan





  • 15 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su veya süt
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 45 su bardağı un
  • 50 gr margarin
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
İç malzeme:
  • 1 çorba kasesi çilek reçeli
    Hamur aralarını yağlamak için:
  • 250 gr (1 paket) margarin
Mayayı ılık su veya süte 1 kaşık şekerle birlikte ekleyip karıştırın 10 dakika bekletin Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Margarini küçük parçalar halinde kesin Bir kaşık tozşeker, tuz, yumurta, margarin ve mayalı karışımı ekleyip 15 dakika yoğurun Hamuru top şekline getirip üzerini nemle bezle örtün Ilık bir yerde 25 dakika bekletin

Hamuru düz zemine alıp merdane ile 15 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın 1 paket margarini 2?ye bölüp küçük küçük dodğrayın Hamuru 3 eşit dikdörtgen parça halinde düşünüp ilk ve son parçaların üzerine margarini serpiştirin Ortadaki parçayı boş bırakın Hamuru, yağlı iki kenarından ortaya kitap şeklinde katlayın Buzdolabında 10 dakika bekletin Aynı işlemi 2 kez tekrarlayın ve 20 dakika daha buzdolabında bekletin

Hamuru düz zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın Hamuru üçgen parçalar halinde kesin Geniş ucuna bir-iki kaşık reçel koyup geniş sigara böreği şeklinde sarın Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla