Yalnız Mesajı Göster

Sarmısaklı Tavuk Böreği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmısaklı Tavuk Böreği



2 adet yufka
4 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr haşlanmış tavuk göğüs
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

tuz karabiber kırmızı biber
beyaz peynir kaşar peynir

sos için
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak

Haşlanmış tavuk etini didikleyin tuzbaharatlar ve ceviz içiyle karıştırın Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı buruşturaraktepsiye yayınSıvı yağı üzerine sürün diğer yufkayı da aynı şekilde yerleştirinTavuklu harcı serpin

Bir tencerede yağıunu ve sütü karıştırarak koyu bir karışım elde edinTuzunu ayarlayınDövülmüş sarımsakları ekleyin

Karışımı tavukların üzerine yayınPeynirleri serpinÖnceden ısıtılmış 180C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla