Konu
:
İncir Receli...
Yalnız Mesajı Göster
İncir Receli...
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Receli...
malzemeler:
120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
1 litre su
yarım limonun suyu
hazırlanması:
1
incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin
incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın
5 dakika bekletin
iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün
tüm incirleri bu şekilde kaseden alın
incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın
2
incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın
kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün
(ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım
ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın
3
tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın
bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün
(tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)
4
son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın
şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin
birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın
5
yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın
kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın
tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul