Konu
:
Yörük Çorbasıı..
Yalnız Mesajı Göster
Yörük Çorbasıı..
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörük Çorbasıı..
Malzemeler:
• 250 gr semizotu
• 200 gr haşlanmış nohut
• 200 gr haşlanmış kurufasulye
• 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
• 3 litre su / et suyu
• 1 su bardağı un
• 250 gr yoğurt
• 1 limonun suyu
• 100 gr tereyağı
• tuz
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanması:
[*]Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın
Yoğurt, un ve limon suyunu b
aşk
a bir kapta çırpın
Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin
Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın
15 dakika pişirin
[*]Semizotlarını temizleyin
Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz)
Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin
10 dakika pişirin
Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin
Tuzunu ve biberi serpin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul