Yalnız Mesajı Göster

Bagel ( Baget ) Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bagel ( Baget ) Tarifi



Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kahvaltılık bagel tarifi Damak tadınıza göre domates, salatalık gibi malzemelerle lezzetli bir sandviçe çevirebilirsiniz





Bagel

Malzemeler,
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı instant maya
4 su bardağı un
1 adet yumurta akı
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; maya, un, tuz, şeker ve suyu alıp karıştırın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Hamurun üzerine bez örtüp 1 saat mayalanması için bekletin
Sürenin sonunda hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın
Bezeleri tepsiye dizip yarım saat bekletin
Sürenin sonunda her bir bezenin ortasına delik açın
Orta derinlikte tavayı yarısına kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın
Kaynayan suya bezeleri alıp her iki tarafını da iki dakika pişirin
Bagelları süzgeçle tavadan çıkarıp süzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta akı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla