Konu
:
Külah Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Külah Pasta
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Külah Pasta
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı erimiş margarin
*1 kahve fincanı şeker
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı amonyak
*alabildiği kadar un
KREMASI İÇİN:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket kremşanti
*1 çay bardağı kremşanti için süt
YAPILIŞI
A4 cizgisiz kagitlarimizi ücgen sekli yapip kalin kagit parcasini makas yardimiyla kesiyoruz
Kestigimiz ücgen kagidi ucunu katlayarak külah sekli veriyoruz
Külah kagitlarimizi firca yardimiyla güzelce yagliyoruz
Malzemlerimizin hepsini derin kabimizda yumusak bir hamur olana kadar yoguruyoruz ve yogurdugumuz hamuru 4e bölüyoruz, portakal büyüklügünde bezeler yapip merdane yardimiyla ince bi sekilde aciyoruz ve yagladigimiz kagitlarin üzerine aralarda bosluk kalmadan en alttan sariyoruz (not : uc kuyrugu bos birakalim pistikten sonra kolay cikmasi icin)
En bas uca geldiginde uc bitimini hamurun üstüne yapistiriyoruz kalkmamasi icin ve yagli kagit acilmis tepsimize dizip önce 125 derecede 10-15 dak daha sonra 200-225 derecede 15 dakika üzeri pembelesinceye kadar pisiriyoruz
Pisen külahlarimizi sogumasini bekliyoruz soguduktan sonra yavasca kagidi cevirerek icinden cikariyoruz
Kremamizi muhallebi kivamina gelene kadar orta ateste pisiriyoruz
En son da margarinimizi koyup blendırdan geciriyoruz
Soguyunca külahlarin icine sıkıyoruz ve dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul