Yalnız Mesajı Göster

Bonibon?Lu, Rulo Kat?Lı Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonibon?Lu, Rulo Kat?Lı Pasta



Malzemeler

Pandispanyası için;

6 yumurta

6 küçük fincan şeker

1 k fincan su

6 k fincan un

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilin

2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin;

3,5 su bardağı süt

1 yumurta

2 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

1 çorba kaşığı nişasta

2 paket vanilin

2 çorba kaşığı kakao

- Damla Çikolata

- Bonibon

- Rulo Kat

Hazırlanışı

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz ve soğutuyoruz

Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz

Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz

Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz

En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz Üzerine de bolca bonibon serpip hayran hayran pastaya bakıyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla