Konu
:
Ev Lahmacunu Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Ev Lahmacunu Yapımı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Lahmacunu Yapımı
1,5kilo yağlı kıyma
6baş büyük kuru soğan
1demet maydanoz
3büyük dometes
1tatlı kaşığı kırmızı biber
1tatlı kaşığı karabiber
1yemek kaşığı biber salçası
yarım tatlı kaşığı kimyon
soğan,maydanoz ve domatesleri küçük küçük kıyıp kıymaya karıştırın
baharatları ekleyin ve hepsini yoğurun(kıymanız yağsızsa margarin ekleyin)
hamuru için
1kilo kadar un
yarım paket yaş maya
su ve tuz
bu malzemelerle ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğurun ve
biraz dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
tatlı tabağı büyüklüğünde açın hazırladığınız kıymalı harcı ortalarına yayın
200-250 derece fırında pişirin hepsi bu kadar hem temiz,hem ekonomik
hemde bereketli oluyor hanımlar
hamuru ve pişirmesinde zorlanırsanız
temizliğine güvendiğiniz bir fırına malzemenizi verip pişirtebilirsiniz
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul