Yalnız Mesajı Göster

Crema Catalana

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Crema Catalana







Malzemeler

2 1/4 bardak süt

1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çubuk tarçın

4 yumurta sarısı

8 çorba kaşığı şeker

1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası
Tarif

Sütü limon kabuğu rendesi ve tarçın ile birlikte kaynatın

Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin

Süzgeçten geçirip limon kabuğu rendesini ve tarçını atın

Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını açık sarı bir karışım elde edene kadar çırpın

Mısır nişastasını ekleyin

Sıcak sütten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın

Yumurtalı karışımı çırparak süte yedirin

Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika pişirin

Karışım hafifçe kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir

Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın

4 toprak fırın kabına bölüştürün

Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın

Servis etmeden önce her kabın üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiştirin

Üstten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin

Yarım saat içinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla