Konu
:
Crema Catalana
Yalnız Mesajı Göster
Crema Catalana
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Crema Catalana
Malzemeler
2 1/4 bardak süt
1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çubuk tarçın
4 yumurta sarısı
8 çorba kaşığı şeker
1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası
Tarif
Sütü limon kabuğu rendesi ve tarçın ile birlikte kaynatın
Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin
Süzgeçten geçirip limon kabuğu rendesini ve tarçını atın
Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını açık sarı bir karışım elde edene kadar çırpın
Mısır nişastasını ekleyin
Sıcak sütten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın
Yumurtalı karışımı çırparak süte yedirin
Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika pişirin
Karışım hafifçe kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir
Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın
4 toprak fırın kabına bölüştürün
Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın
Servis etmeden önce her kabın üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiştirin
Üstten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin
Yarım saat içinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul