11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uludağ Tatlisi
ULUDAĞ TATLISI

MALZEMELER:
1 kilo kestane,
750 gram toz şeker,
8 yumurta,
50 gram Antep fıstığı,
50 gram meyve şekerlemesi,
3 çorba kaşığı un,
2 tatlı kaşığı vanilya,
su
YAPILIŞI:
Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,
?Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır
?Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur
?Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur
?1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur
?Suyunu çekinceye kadar kaynatılır
?Vanilya konup ateşten indirilir
5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla ?kek? yapılır Sonra servis tabağına konur
?Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir
?250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından ?Krem şanti? yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır
Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır
|
|
|