Yalnız Mesajı Göster

Uludağ Tatlisi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uludağ Tatlisi



ULUDAĞ TATLISI






MALZEMELER:

1 kilo kestane,

750 gram toz şeker,

8 yumurta,

50 gram Antep fıstığı,

50 gram meyve şekerlemesi,

3 çorba kaşığı un,

2 tatlı kaşığı vanilya,

su

YAPILIŞI:

Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,

?Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır

?Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur

?Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur

?1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur

?Suyunu çekinceye kadar kaynatılır

?Vanilya konup ateşten indirilir

5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla ?kek? yapılır Sonra servis tabağına konur

?Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir

?250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından ?Krem şanti? yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır

Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla