Konu
:
Yumurtalı Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Un Helvası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Un Helvası
Malzemeler:
• 150 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
• 1 su bardağı dolusu un
• 1 su bardağı süt
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Yağı büyük bir teflon tencerede eritin
Unu yavaş yavaş tencereye aktarıp kısık ısıdaki ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın
sütü çatalla iyice çırpın
Hazırladığınız bu yumurtalı sütlü karışımı kavrulan unun üzerine azar azar ilave edip hızla karıştırın
Sonra da tencerenin kapağını kapatıp helvayı yine kısık ateşte
vak vaklamaya ve kaynayıp fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin
Kaynayan helva artık suyunu çekmiş demektir ve bu aşamada ocaktan alınması gerekir
Ocaktan aldığınız helvayı 5 dakika kadar dinlendirin
Dinlenen helvadan isterseniz yemek kaşığı yardımıyla parçalar alıp parçaları şekillendirin ve servise sunun
Ya da bir servis tabağına boşaltıp üzerlerine şekil verin
Üzerlerini varsa ceviz, badem ya da fıstıkla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul