Konu
:
Ev Yapımı Patates Cipsi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Patates Cipsi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Patates Cipsi
Malzemeler
,
2 adet orta boy kızartmalık patates
3 su bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın
Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığınız araç yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin
Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyip karıştırın
Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin
Sürenin sonunda iyice süzün
Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın
Patatesleri tencereye ekleyip 2 dakika kızartın
Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın
Yağını süzdürdükten sonra servis yapın
Afiyet olsun
Püf Noktaları,
Soyacak; patatesleri incecik doğramak için pratik bir araçtır
Kızartma yağını iyice kızdırmazsanız patatesler yumuşar ve yağ tutar
Tuzlu suda bekleyen patateslerin rengi kararmaz
İçinde süzgeci olan kızartma tencereleri yağı almadan kızaran patatesleri kolayca çıkarmanızı sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul