Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Patates Cipsi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Patates Cipsi







Malzemeler,

2 adet orta boy kızartmalık patates

3 su bardağı sıvıyağ

Su

Tuz

Hazırlanışı,

Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın

Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığınız araç yardımıyla patatesleri incecik dilimleyin

Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyip karıştırın

Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10 dakika bekletin

Sürenin sonunda iyice süzün

Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın

Patatesleri tencereye ekleyip 2 dakika kızartın

Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın

Yağını süzdürdükten sonra servis yapın

Afiyet olsun

Püf Noktaları,

Soyacak; patatesleri incecik doğramak için pratik bir araçtır

Kızartma yağını iyice kızdırmazsanız patatesler yumuşar ve yağ tutar

Tuzlu suda bekleyen patateslerin rengi kararmaz

İçinde süzgeci olan kızartma tencereleri yağı almadan kızaran patatesleri kolayca çıkarmanızı sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla