Konu
:
Mahlepli Halkalar
Yalnız Mesajı Göster
Mahlepli Halkalar
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mahlepli Halkalar
Malzemeler
3 su bardağı un
125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Tarif
Unun ortasını havuz gibi açın içine tereyağı,sıvıyağ,mahlep,su ve tuzu ilave edin
Hamur ele yapışmayacak hale gelsin düz ve unlu bir yüzeyde 15 dak daha yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 10 cm uzunluğunda rulo yapın
Rulonun iki ucunu birleştirip halka şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin
Önceden ısınmış 160 derece fırında 15 dak pişirin
Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatıp 10 dak daha pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul