Yalnız Mesajı Göster

Mahlepli Halkalar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahlepli Halkalar







Malzemeler

3 su bardağı un

125 gr eritilip soğutulmuş tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz
Tarif

Unun ortasını havuz gibi açın içine tereyağı,sıvıyağ,mahlep,su ve tuzu ilave edin

Hamur ele yapışmayacak hale gelsin düz ve unlu bir yüzeyde 15 dak daha yoğurun

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın 10 cm uzunluğunda rulo yapın

Rulonun iki ucunu birleştirip halka şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin

Önceden ısınmış 160 derece fırında 15 dak pişirin

Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatıp 10 dak daha pişirin

Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla