Konu
:
Kaneloni Krep
Yalnız Mesajı Göster
Kaneloni Krep
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaneloni Krep
4 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Krep için Malzemeleri :
115 gram un
1 fiske tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 adet yumurta (hafif çırpılmış) 285 mi süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı (kızartmak için)
İç harcı için Malzemeleri:
60 g tereyağı
340 g mantar (silinmiş, dilimlenmiş)
340 g dolma kabağı (ayıklanmış, irirendelenmiş)
45 g dolma fıstığı
6 adet yağ içinde konserve edilmiş kuru domates (doğranmış)
30 g parmesan ya da eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Sos için Malzemeleri:
30 gram tereyağı
30 g un
425 ml süt
1 çay kaşığı yerfıstığı (ince kıyılmış)
1 fiske tuz
1 fiske taze çekilmiş karabiber
60 g parmesan ya da eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Süslemek için:
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze frenksoğanı ya da taze soğanın yeşil yaprakları
Kaneloni Krep Yapılışı :1- Unu, tuz ve az karabiberle bir kâseye eleyip ortasına bir çukur açın
Yavaş yavaş çırpılmış yumurtayı ve sütün yarısını bir çırpma içliyle karıştırarak ekleyin
Pütürsüz bir hamur haline gelinceye dek telle çırpın
Sütün kalanını ekleyip 30 dakika dinlendirin
2 Bu arada kaneloninin iç harcını hazırlayın
Tereyağını büyük bir tavada eritin ve mantarları 3-4 dakika karıştın* kanştıra kavurun
Rendelenmiş kabağı ekleyip orta ateşte 5 dakika daha pişirin
Sonra dolma fıstığını ve domatesi katın
bir karıştırıp ocağı kapatın
Peynir rendesini, tuzu
karabiberi serpip soğuması için
bir kenara alın
3 Fırını 200 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın
Küçük bir tavayı ısıtın ve içine tereyağının birazım fırçayla sürün
Yağı hafifçe duman çıkıncaya dek ısıtın; ?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul