Yalnız Mesajı Göster

4 Katlı Çilekli Pasta

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

4 Katlı Çilekli Pasta



Çilekli pasta malzemeleri

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı tepeleme un

Yarım çay bardağı soğuk su

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu
Kreması İçin

3 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı damla çikolata
Şantisi İçin

1 paket toz şanti

1,5 su bardağı süt
Üzeri İçin

Çilek
Çilekli pasta tarifi

Pastanın kreması için, tencereye süt, şeker, un ve nişasta koyup karıştırıyoruz Kremamız muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz

Pastanın keki için, karıştırma kabının içine, yumurta ve şekeri 3-4 dakika mikser ile çırpıyoruz Sonra vanilya, kabartma tozu un ve soğuk suyu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz

İyice çırpıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Şantisi için, toz şanti ve sütü mikser ile çırpıp 10 dakika dolapta bekletiyoruz

Soğumuş kremanın içine 3 kaşık çırpılmış şanti koyup karıştırıyoruz Soğumuş pasta kekimizi 4 parçaya bölüyoruz Her bir kata kremadan sürüp damla çikolata serpiyoruz

En son katada krema sürüp pastanın çevresini şantinin kalanıyla kaplıyoruz Ortadan ikiye bölünmüş çilekleri pastanın üzerine dizip ortasına biraz daha damla çikolata serpiyoruz

Pastanın tam servisinin yapılabilmesi için en az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla