Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Mantar Çorbası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Mantar Çorbası







6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeleri :

30 gram kurutulmuş ya da 100 gram taze siyah Çin mantarı

200 ml su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

6 adet taze soğan (ayıklanmış, halka halka doğranmış)

1 yemek kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş zencefil

225 gram taze, dondurulmuş ya da konserve pavurya eti (süzülmüş)

115 litre tavuk suyu

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı beyaz şarap

115 gram uzun taneli pirinç

115 gram dondurulmuş bezelye

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 adet yumurta (çırpılmış)

1 tatlı kaşığı susamyağı

Karidesli Mantar Çorbası Yapılışı:
1 Taze mantarları yıkayıp saplarını atın, dilimleyin ve 5 dakika haşlayıp süzün Kurutulmuş mantar kullanacaksanız önce bütün olarak 15 dakika kaynar suda bekletin Sonra süzüp dilimleyin Her iki halde de kalan suyu saklayın
2 Yağı büyük bir tencerede kızdırın, soğanların yarısıyla zencefili, pavuryaları ve mantarları 1-2 dakika soteleyin Et suyunu, soya sosunu ve şarabı katıp kaynatın İçine pirinci atın, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişirin
3 Mantarları haşladığınız ya da kurutulmuş kullanıyorsanız içinde beklettiğiniz suyu tel süzgeçten geçirip tencereye boşaltın Bezelyeleri ekleyin, tuzunu, biberini koyun 3 dakika pişirin
4 Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suda ezin ve çorbaya katın Arada bir karıştırarak kaynatın Çorba koyulaşıncaya dek pişirmeye devam edin
5 Tencereyi ateşten alın ve yavaşça karıştırarak çırpılmış yumurtaları çorbaya yedirin Susamyağını ekleyip çorbayı ısıtılmış kâselere paylaştırın Geri

kalan laze soğanları üzerlerine serperek taze ekmekle sunun

Alıntı Yaparak Cevapla