11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Mantar Çorbası

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeleri :
30 gram kurutulmuş ya da 100 gram taze siyah Çin mantarı
200 ml su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet taze soğan (ayıklanmış, halka halka doğranmış)
1 yemek kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş zencefil
225 gram taze, dondurulmuş ya da konserve pavurya eti (süzülmüş)
1 15 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı beyaz şarap
115 gram uzun taneli pirinç
115 gram dondurulmuş bezelye
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı susamyağı
Karidesli Mantar Çorbası Yapılışı:
1 Taze mantarları yıkayıp saplarını atın, dilimleyin ve 5 dakika haşlayıp süzün Kurutulmuş mantar kullanacaksanız önce bütün olarak 15 dakika kaynar suda bekletin Sonra süzüp dilimleyin Her iki halde de kalan suyu saklayın
2 Yağı büyük bir tencerede kızdırın, soğanların yarısıyla zencefili, pavuryaları ve mantarları 1-2 dakika soteleyin Et suyunu, soya sosunu ve şarabı katıp kaynatın İçine pirinci atın, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişirin
3 Mantarları haşladığınız ya da kurutulmuş kullanıyorsanız içinde beklettiğiniz suyu tel süzgeçten geçirip tencereye boşaltın Bezelyeleri ekleyin, tuzunu, biberini koyun 3 dakika pişirin
4 Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suda ezin ve çorbaya katın Arada bir karıştırarak kaynatın Çorba koyulaşıncaya dek pişirmeye devam edin
5 Tencereyi ateşten alın ve yavaşça karıştırarak çırpılmış yumurtaları çorbaya yedirin Susamyağını ekleyip çorbayı ısıtılmış kâselere paylaştırın Geri
kalan laze soğanları üzerlerine serperek taze ekmekle sunun
|
|
|