Konu
:
Karalahanali Tavuk Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Karalahanali Tavuk Dolma
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karalahanali Tavuk Dolma
Malzemeler
1 kg karalahana
6 tavuk budu
3 salçalık kırmızıbiber
3 soğan
200 gr ufalanmış beyazpeynir
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Tavuğun üzeri için
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı ayçiçeği
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
KARALAHANALI TAVUK DOLMA TARİFİ
Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın
Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın
Ayçiçeği tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin
Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Peyniri ilave edip karıştırın
Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın
Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın
Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün
Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın
Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Arada fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin
20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul