Konu
:
Kagit Helva Pastasi
Yalnız Mesajı Göster
Kagit Helva Pastasi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kagit Helva Pastasi
Malzemeleri:
• 2 adet kağıt helva
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 2 çorba kaşığı kakao
• 1 çorba kaşığı neskafe
• 1 su bardağı süt
• 4 çorba kaşığı tahin
• 8
çorba
kaşığı pekmez
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı
Önce
pasta
nın sosunu hazırlamak üzere geniş bir kasenin içine kakaoyu ve neskafeyi koyun
Süt ve tahini ekleyin pekmezi ilave edin ve çatalla iyice çırpın
Bu arada bayat ekmek içlerini mutfak robotunda bulgur tanesi oluncaya kadar çekip inceltin
Sonra da pekmezli sosun içine çekilmiş ekmek içlerini katıp, tekrar karıştırın
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak koyu
muhallebi
kıvamındaki sosu hazırlayın
Öte yandan geniş bir servis tabağının içine birinci kağıt helvayı koyun üzerine sosun yarısını kaşıkla sürüp ceviz içinin yarısını serpiştirin
Tekrar ikinci kat kağıt
helva
yı üzerine kapatın
Sosun kalınlığını en üste kalın bir tabaka halinde yayın
Kalan ceviz içleriyle süsleyin ve buzdolabına koyarak bir gece bekletin
Çıkarın ve keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul