Konu: Düğüm
Yalnız Mesajı Göster

Düğüm

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğüm



Malzemeler
25 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Sirke
Pudra Şekeri
Kızartmak için:
Ayçiçekyağı



Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak 2 su bardağı unu,4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırınKulak memesi kıvamaına gelinceye kadar yoğurunHazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin

Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirinHamuru dörde bölünMerdaneyle bir parmak kalınlığında açınAçtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın

Hamur parçalarının her birini,iki ucundan ortada birleştirip düğüm atınGeniş bir tavanın içinde ayçiçek yağını kızdırınİçine hamurları atıp,kızartınÜzerine pudra şekerini ekleyip,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla